Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για τη γερμανική οικονομία έδωσαν την αφορμή στις αγορές να αναζητήσουν υψηλότερα επίπεδα, αμέσως μετά το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την απασχόληση στήριξαν την άνοδο του DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης πάνω από τις 7.400 μονάδες.

Στη συνέχεια υπήρξε και μια δημοπρασία ιταλικών ομολόγων, με την απόδοση των δεκαετών να διαμορφώνεται στο 4,45% από 4,92% η προηγούμενη έκδοση. Η απόδοση αυτή είναι η καλύτερη από τον Νοέμβριο του 2010 και δείχνει ότι η κατάσταση σήμερα είναι πολύ καλύτερη από κάθε άλλη στιγμή τους τελευταίους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο γιεν, παρατηρείται μια κίνηση ενίσχυσης του νομίσματος μετά τα σχόλια του Σαγιούρι Σιράι, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Ο Σιράι δήλωσε ότι η ιαπωνική Κεντρική Τράπεζα σκοπεύει να συνεχίσει την επιθετική νομισματική πολιτική, αλλά και να κάνει οτιδήποτε άλλο μπορεί προκειμένου η οικονομία της Ιαπωνίας να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Στα νέα μέτρα που σκοπεύει να εφαρμόσει είναι να αυξήσει το όριο του πληθωρισμού στο 2,0%. Σύμφωνα με αξιωματούχους της, αυτό μπορεί να βοηθήσει στην υποτίμηση του γιεν.

Για τη συνέχεια αναμένουμε σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία και σε περίπτωση που αυτές είναι καλύτερες των εκτιμήσεων, θα αποτελέσουν μια πολύ σημαντική στήριξη για τις αγορές και δεν αποκλείεται να δούμε την άνοδο να επεκτείνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης