Γ. Σταθάκης: Να διευκολυνθούν οι επενδύσεις στον τουρισμό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, 16:49
Γ. Σταθάκης: Να διευκολυνθούν οι επενδύσεις στον τουρισμό
Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου για την παρουσίαση της μελέτης «Λειτουργία και επίδραση της Οικονομίας Διαμοιρασμού στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα» επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν μεταρρυθμίσεις στον τουριστικό κλάδο με στόχο την απλοποίηση, τη διαφάνεια και τη διευκόλυνση ενός μεγάλου αριθμού επενδυτικών σχεδίων, τα οποία «δεν έχουν ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσον αφορά στην «οικονομία διαμοιρασμού», ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι αποτελεί μια ιδιαίτερα κερδοφόρα μορφή τουριστικής υπηρεσίας που συνδυάζει τις σύγχρονες τεχνολογίες ηλεκτρονικού εμπορίου με την παραδοσιακή προσφορά καταλύματος. Ωστόσο, δεν παρέχεται από επαγγελματίες του χώρου, ενώ συνιστά περίπτωση διαφυγής εσόδων για το Δημόσιο, αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά και έλλειψης ελέγχου των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Γι’ αυτό και υπάρχει σαφής αναγκαιότητα για τη μελέτη του νέου τουριστικού προϊόντος και τον καθορισμό ενός ρυθμιστικού πλαισίου που θα διευθετεί τα βασικά θέματα της φορολόγησης, της λειτουργίας και της ασφάλειας του νέου τουριστικού προϊόντος» κατέληξε ο υπουργός Οικονομίας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, 16:54