Εκτενείς επαφές θα έχουν σήμερα, Τρίτη, οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών (G7) για το «επίμαχο» θέμα της κρίσης που πλήττει την Ευρωζώνη.

Με την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία να έχουν ήδη προχωρήσει σε συμφωνίες για τη λήψη οικονομικής βοήθειας από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και το τραπεζικό σύστημα της Ισπανίας να βρίσκεται στο «κόκκινο», η ανησυχία των αγορών παραμένει έντονη εν αναμονή και των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι αγορές συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικές σχετικά με το εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι επαρκή για να εξασφαλίσουν την ανάκαμψη στην Ευρώπη και να εξαλείψουν τον κίνδυνο η κρίση να βαθύνει. Άρα προφανώς πιστεύουμε ότι χρειάζονται να γίνουν περισσότερα βήματα», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Jay Carney στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά, Jim Flaherty, τόνισε ότι οι υπουργοί και οι επικεφαλής των Κεντρικών Τραπεζών των Η.Π.Α., του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας θα λάβουν μέρος σε μια τηλεδιάσκεψη, στην οποία αναμένεται να ασκηθεί πίεση στους Ευρωπαίους να αναλάβουν δράση.

«Η αληθινή ανησυχία αυτή τη στιγμή είναι η κατάσταση στην Ευρώπη και το γεγονός ότι ορισμένες από τις ευρωπαϊκές τράπεζες δεν έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί. Παράλληλα, ορισμένες χώρες δεν έχουν λάβει επαρκή μέτρα για να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα, της έλλειψης επαρκούς κεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της δημιουργίας ενός επαρκούς τείχους προστασίας», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Με κομμένη την ανάσα η ευρωζώνη, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012, 02:50

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης