Σειρά μέτρων για να απαγορευτεί στην Ευρώπη το μελλοντικό κρυπτονόμισμα του Facebook, ετοιμάζουν από κοινού Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία.

Όπως μάλιστα ανέφερε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρυνό Λεμέρ, «Θα λάβουμε εντός των προσεχών εβδομάδων, ειδικά με τον ‘Ολαφ Σολτς και τον Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, τους ομολόγους μου της Γερμανίας και της Ιταλίας, σειρά πρωτοβουλιών για να επισημάνουμε με σαφήνεια ότι το Libra δεν είναι ευπρόσδεκτο στην Ευρώπη, γιατί διακυβεύεται η κυριαρχία μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης πρόσθεσε: «Δεν θα δεχτούμε μια ιδιωτική πολυεθνική εταιρία να έχει την ίδια νομισματική δύναμη με τα κυρίαρχα κράτη που υπόκεινται σε δημοκρατικό έλεγχο, καθώς η μεγάλη διαφορά μεταξύ του Facebook και των κρατών είναι ότι εμείς υποκείμεθα στον δημοκρατικό έλεγχο, δηλαδή ελεγχόμαστε από τους πολίτες ».

Η G7, η Ομάδα των Επτά ισχυρότερων βιομηχανικά χωρών (Γερμανία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία και Ιαπωνία) που συνεδρίασε στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη, συμφώνησε ήδη ότι η προϋπόθεση για την κυκλοφορία κρυπτονομισμάτων σταθερής αξίας, όπως το Libra, είναι η θέσπιση ενός νομικού πλαισίου.

Από την πλευρά τους, οι υπουργοί Οικονομικών της G20, της Ομάδας των 20 πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη, υποστήριξαν την Παρασκευή ότι πρέπει να γίνει «αξιολόγηση» των κινδύνων που θέτουν τα σταθερά ψηφιακά νομίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης