Γερμανία: Το SPD θα χαλαρώσει τη λιτότητα στην Ελλάδα, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, 00:25
Γερμανία: Το SPD θα χαλαρώσει τη λιτότητα στην Ελλάδα, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος
To σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας (SPD) είναι έτοιμο να μειώσει τη λιτότητα στην Ελλάδα, δήλωσαν κορυφαία στελέχη του στο Reuters.

«Οι Έλληνες έπρεπε να κάνουν τεράστιες μεταρρυθμίσεις, ασκώντας μεγάλη πίεση στους απλούς ανθρώπους», δήλωσε ο Ραλφ Στέγκνερ, αναπληρωτής πρόεδρος του SPD και σύμμαχος του υποψήφιου καγκελάριου του κόμματος Μάρτιν Σουλτς, σημειώνοντας ότι η Αθήνα έχει επιτύχει πλεονάσματα.

«Ωστόσο, αυτά δεν είναι αρκετά για τον Σόιμπλε. Υπάρχει μία εντελώς διαφορετική στάση του SPD σε αυτό», τόνισε ο ίδιος. «Εάν υπάρξει μία κυβέρνηση υπό το SPD, θα υπάρξει αλλαγή πορείας στο θέμα αυτό. Θέλουμε ανάπτυξη και απασχόληση στην Ευρώπη», δήλωσε ο Στέγκνερ.

Ο βουλευτής του SPD, 'Αχιμ Ποστ, που γνωρίζει τον Μάρτιν Σουλτς από το 1994, συνεργάσθηκε μαζί του στις Βρυξέλλες και τώρα είναι στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής Βουλής, τόνισε το σημείο αυτό: «Πρέπει να γίνουν περισσότερα για την ανάπτυξη και την απασχόληση», δήλωσε, προσθέτοντας: «Εάν πιέσω την Ελλάδα και άλλο κάτω από το νερό, ή και την Πορτογαλία, πώς θα υπάρξει ανάπτυξη εάν μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις;».

Ο Ποστ δήλωσε ότι ο Σουλτς είναι αποφασισμένος να κερδίσει τις εκλογές: «Δεν θέλει απλώς να είναι υποψήφιος, θέλει να γίνει καγκελάριος», δήλωσε.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, 00:25