Την άποψη πως στην Ελλάδα υπάρχουν ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης, η οποία έως το τέλος του έτους θα γίνει αισθητή και στους πολίτες, εκφράζει ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

Παράλληλα, ευελπιστεί πως και εφέτος, όπως και πέρυσι, θα υπάρξει στην Ελλάδα μια καλή τουριστική περίοδος, που θα δώσει τα απαραίτητα κίνητρα ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρατηρώντας πως μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια έχουν χαθεί στην Ευρώπη περίπου τρία εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ο Ευρωπαίος επίτροπος τονίζει ότι με τα μέσα που διαθέτει η Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε. έχουν δημιουργηθεί 600.000 θέσεις εργασίας και αυτό ισχύει και για την Ελλάδα.

Κάθε χώρα, όπως επισημαίνει, υποβάλλει ένα σχέδιο στρατηγικής από το οποίο προκύπτει σε ποιους τομείς πρέπει να διατεθούν οι πόροι, για παράδειγμα στην Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού και της παρασκευής τροφίμων, ενώ υπάρχουν περιφέρειές της όπου λειτουργούν καλά πανεπιστήμια και, άρα, εκεί υπάρχουν δυνατότητες.

Υπογραμμίζει, ακόμη, πως στόχος είναι να δημιουργηθούν μακροπρόθεσμα θέσεις εργασίας, εκτιμώντας πως μέχρι το τέλος του 2020 θα είναι ορατά τα αποτελέσματα αυτών των μέτρων, ενώ παραπέμπει στο γεγονός ότι στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, το ποσοστό εκβιομηχάνισης βρίσκεται στο 50% άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Αυστρία και η Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια συνέντευξη ο Γιοχάνες Χαν διατυπώνει την επιθυμία του να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μετά τη λήξη αυτής της θητείας του, τον ερχόμενο Οκτώβριο, υπενθυμίζοντας πως με το έργο του ως επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης.

Προσθέτει, δε, πως σε περίπτωση παραμονής του στην Επιτροπή δεν θα είχε αντίρρηση να αναλάβει νέες αρμοδιότητες στον τομέα του ανταγωνισμού, κάτι που, όπως σημειώνει, θα αποφασίσει βέβαια ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης