«Δεν πρόκειται να υπάρξει έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Παπαθανασίου, με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν θα έρθουν πρόσθετα μέτρα από Σεπτέμβριο.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, «εμείς αντίθετα υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις, προκειμένου να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας και να βγούμε από αυτήν την κρίση που είναι η μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής περιόδου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, απαντώντας γενικότερα για το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων, ο κ. Παπαθανασίου δήλωσε: «Έχω ξεκαθαρίσει κατ’ αρχήν ότι δεν πρόκειται να έχουμε αυτά τα οποία ακούμε και διαβάζουμε συνέχεια, αλλά θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα βασίζουν την ανάπτυξη της χώρας όχι στα δανεικά και στην κατανάλωση, αλλά σε επενδύσεις στην Παιδεία και στην καλύτερη λειτουργία του κράτους».

Αναφερόμενος στα στοιχεία του προϋπολογισμού, τόνισε το εξής: «πιστεύουμε ότι η κατάσταση στο β’ εξάμηνο θα αναστραφεί, διότι όλα τα μέτρα που έχουμε λάβει θα αποδώσουν ακριβώς στο β’ εξάμηνο».

Επίσης, απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε τα εξής: «Ο κ. Παπανδρέου έχει ξεπεράσει κάθε όριο λαϊκισμού και ανευθυνότητας. Ενώ αναγνωρίζει τις σοβαρές επιπτώσεις που πράγματι προκαλεί η κρίση στην ελληνική οικονομία, δεν έχει στηρίξει ούτε ένα μέτρο από αυτά τα οποία έχουμε λάβει και για τη μείωση των ελλειμμάτων και για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Ενώ μιλάει για ανάγκη ενός σχεδίου ανασυγκρότησης, δεν έχει τολμήσει να καταθέσει ούτε μια υπεύθυνη πρόταση που να οδηγεί σ’ αυτήν την ανασυγκρότηση και έχει καταψηφίσει και πολεμήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει φέρει η Κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νομίζω ότι αυτό που έχει ανάγκη η χώρα δεν είναι οι αντιφάσεις και οι αοριστολογίες του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου, αλλά ένα συγκροτημένο σχέδιο, που θα μας βγάλει από αυτήν την κρίση με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις. Και αυτό είναι το σχέδιο που εφαρμόζει η Κυβέρνηση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης