Γκουρία: «Μην λέτε στην Ελλάδα πώς θα βγει από το ευρώ»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, 15:38
Γκουρία: «Μην λέτε στην Ελλάδα πώς θα βγει από το ευρώ»
«Μην στέλνετε στην Ελλάδα σήματα για το πώς να βγει από το ευρώ, αλλά ας της απευθύνουμε μάλλον μηνύματα για το πώς να βγει από την κρίση της», δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, στο Παρίσι στη διάρκεια ενός φόρουμ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Ο Α. Γκουρία περιέγραψε μάλιστα ως «επικίνδυνη οδό»  τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ που περιγράφουν πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες της ΕΕ.

Ο γενικός γραμματέας του κλαμπ των πλούσιων χωρών ζήτησε να ενθαρρυνθεί η Ελλάδα «να συνεχίσει να στηρίζεται στις πολλές και δύσκολες προσαρμογές που έχει πραγματοποιήσει ως τώρα».

Για τον Γκουρία, μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε ως αποτέλεσμα να «χαθούν» όλα αυτά που επενδύθηκαν για να στηριχθεί αυτή η χώρα που αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες.

«Επιπλέον δεν είμαστε αληθινά ικανοί να μετρήσουμε αντικειμενικά τι θα συνέβαινε αν πηγαίναμε προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

«Κατά κάποιον τρόπο, είναι η λύση της ευκολίας, αλλά από μια άλλη πλευρά, είναι η πιο επικίνδυνη και η λιγότερο γνωστή», τόνισε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, 15:45