Γράφημα του Ευρωκοινοβουλίου για τη φτώχεια

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013, 23:17
Γράφημα του Ευρωκοινοβουλίου για τη φτώχεια
Η κρίση έχει επιδεινώσει πολλά πράγματα αλλά πάνω απ' όλα τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα πλήρη στοιχεία, 120 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη, περισσότεροι δηλαδή από δύο στους 10, ζουν σήμερα στο όριο της φτώχειας.

Για τη στήριξή τους, την Τετάρτη 12 Ιουνίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη διάθεση 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2020.

Το ταμείο απόρων της Ένωσης θα βοηθήσει την κάλυψη, από τα κράτη μέλη και οργανώσεις, των πλέον βασικών αναγκών εκείνων που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες όπως είναι οι άστεγοι και τα παιδιά στις πιο φτωχές οικογένειες. Το 2011 σχεδόν 19 εκατομμύρια άτομα επωφελήθηκαν από τις παροχές του ταμείου.

Στην Ευρώπη σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου 43 εκατομμύρια άτομα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φάνε κρέας, πουλερικά ή ψάρι κάθε δεύτερη μέρα της εβδομάδας, κάτι που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει βασική ανθρώπινη ανάγκη. Εκτιμάται δε ότι οι άστεγοι είναι περίπου 4,1 εκατομμύρια.Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013, 23:26