Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου αποφάσισε κατά την τελευταία του συνεδρίαση να απελευθερώσει δεσμευμένες καταθέσεις ύψους 900 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που λήγουν στις 31 Ιανουαρίου, αφού εκτίμησε ότι η πορεία της Τράπεζας δείχνει να είναι καλή και η εξέλιξη αυτή δεν θα την επηρεάσει αρνητικά.

Να σημειωθεί ότι η τράπεζα προχωρεί σε αυτή την κίνηση αν και είχε το δικαίωμα ανανέωσης των γραμματίων και επέκτασης της δέσμευσης για άλλους έξι μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση χαρακτηρίζεται πολύ σημαντική για την ανάκαμψη της οικονομίας, καθώς η αποδέσμευση των 900 και πλέον εκατομμυρίων θα ενισχύσει την ρευστότητα στην κυπριακή αγορά.

Πρόκειται για καταθέσεις στην τράπεζα που σήμερα είναι δεσμευμένες με τη μορφή γραμματίων ως απότοκο των αποφάσεων των Eurogroup τον Μάρτιο του 2013. Να σημειωθεί ότι τα κεφάλαια αυτά δεν μπορούν να φύγουν από την Κύπρο, λόγω των περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές που έχει επιβάλει διά διαταγμάτων το Υπουργείο Οικονομικών.

Κύκλοι του κυπριακού Υπουργείου Οικονομικών θεωρούν πολύ θετική την εξέλιξη, καθώς θεωρούν ότι πολύ μεγάλο μέρος του ποσού που αποδεσμεύει η Τράπεζα Κύπρου θα «ριχθεί» άμεσα στην αγορά, με αποτέλεσμα την τόνωση της οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης