Η «αιμορραγία» των τραπεζικών καταθέσεων, σε συνδυασμό με την ακατάσχετη φημολογία, πρέπει να σταματήσει το συντομότερο, όπως σημειώνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ζητώντας να επεκταθεί η ισχύς των καταθέσεων αλλά και την προστασία αυτών «λόγω του κλίματος ανασφάλειας που επικρατεί τόσο στο τραπεζικό σύστημα όσο και στους καταθέτες».

Η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. εκτιμά ότι απαιτείται άμεση παρέμβαση εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία να υπογραμμίζει με σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι οι καταθέσεις σε ευρώ δεν διατρέχουν απολύτως κανένα κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπροσθέτως, και πριν ακόμα λήξει η ισχύς του Ν. 3714/2008 (έως 31/12/2011), σύμφωνα με τον οποίο το κράτος εγγυάται καταθέσεις μέχρι ύψους 100.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο, θα πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατό ανάλογη νομοθετική παρέμβαση για επιμήκυνση της περιόδου «προστασίας» που ορίζει ο εν λόγω νόμος για επιπλέον τρία έτη (έως 31/12/2014), προκειμένου να δοθεί έτσι και το κατάλληλο μήνυμα στους καταθέτες.

Επίσης, ζητεί να επεκταθεί η ισχύς του νόμου, για το ίδιο ύψος χρηματικού ποσού, και στους τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης