Σε δραματική πτώση των τιμών στην αγορά στέγης της Ελλάδας αναφέρεται ανταπόκριση της εφημερίδας «Guardian» με τίτλο «Η ιδιοκτησία σπιτιού στην Ελλάδα “αρρωστημένο αστείο” καθώς η αγορά ακινήτων καταρρέει».

Όπως επισημαίνεται, υπόγεια διαμερίσματα σε κάποιες συνοικίες της Αθήνας πωλούνται έναντι ακόμα και 5.000 ευρώ, ενώ στη Μύκονο εγχώριες διασημότητες σε οικονομική στενότητα πωλούν αντί πινακίου φακής τις πολυτελείς βίλες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που παραθέτει ο «Guardian» δείχνουν πτώση τιμών κατά 32% την τελευταία τετραετία, ωστόσο Έλληνες μεσίτες με τους οποίους μίλησε η ανταποκρίτρια της εφημερίδας εκτιμούν ότι η πτώση είναι πιο κοντά στο 50%. Οι μεσίτες αυτοί επισημαίνουν ότι το 2005 έγιναν 250.000 πωλήσεις κατοικιών στην Αθήνα, ενώ πέρυσι δεν ξεπέρασαν τις 3.600.

«Η έλλειψη ενδιαφέροντος πέρυσι, εν μέρει λόγω της απίστευτης αύξησης στους φόρους ακινήτων, δεν έχει ξανακαταγραφεί από τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο» σχολιάζει ένας μεσίτης.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), πάνω από μισό εκατομμύριο ιδιοκτήτες θέλουν να πουλήσουν το ακίνητό τους, ενώ σε όλη την Ελλάδα υπολογίζεται ότι 300.000 κατοικίες είναι άδειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης