Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διοργάνωση της 1ης Έκθεσης Αγροτικής Ανάπτυξης Farmer Expo Hellas, η οποία θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου 2014 στο Μεσογειακό Κέντρο Εκθέσεων – MEC στην Παιανία.

Στην Farmer Expo Hellas θα συμμετέχουν με περίπτερα κορυφαίες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε παροχή προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς της αγροτεχνολογίας και της Πρωτογενούς Αγροτικής Παραγωγής.  Ήδη έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των ημερίδων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Οκτωβρίου και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν το τριήμερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την Έκθεση

Η Farmer Expo Hellas επιθυμεί να καταστεί το «επίκεντρο» της αγροτικής επικοινωνίας για τα επόμενα χρόνια, να συμβάλλει στη μεταφορά της τεχνογνωσίας, από την Αθήνα σε ολόκληρο τον αγροτικό πληθυσμό και να καταστεί κόμβος όπου θα έρθουν σε επαφή οι επαγγελματίες, έτσι ώστε να προταθούν από κοινού οι λύσεις στα προβλήματα που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή.

Ταυτόχρονα στοχεύει να αποτελέσει, μοναδική εμπειρία πάνω στην οποία μπορεί να χτιστεί το στρατηγικό πρότυπο ανάπτυξης της Αγροτικής Οικονομίας και να ενθαρρύνει συμπράξεις και συνεργασίες μεταξύ επαγγελματιών αγροτικών παραγωγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι περιλαμβάνει η Farmer Expo Hellas

• Μηχανολογικό εξοπλισμό για:
– Γεωργικές & Φυτικές Καλλιέργειες
– Κτηνοτροφία & Πτηνοτροφία
– Άντληση & Άρδευση
• Συστήματα Υδροπονίας
• Σποροπαραγωγικές επιχειρήσεις – Βελτιωτικά – Πολλαπλασιαστικό Υλικό
• Εξοπλισμό & Εφόδια Αγροτικών Επιχειρήσεων
• Θερμοκήπια, Δικτυοκήπια και Αντιχαλαζικά συστήματα
• Προϊόντα Θρέψης, Λίπανσης και Φυτοπροστασίας
• Ζωοτροφές
• Υπηρεσίες Εκπαίδευσης &Συμβούλους επιχειρήσεων
• Εταιρίες Πιστοποίησης
• Οργανισμούς – Φορείς

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε στο τηλέφωνο 210 6548720 και στο site της διοργάνωσης www.farmerexpo.gr.

Παράλληλες εκδηλώσεις: Η ορθή χρήση φυτοφαρμάκων

Το 1ο Farmer Hellas Conference, το οποίο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 1ης Έκθεσης Αγροτικής Ανάπτυξης Farmer Expo Hellas ανακοινώνει τη διεξαγωγή εσπερίδας, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου με θέμα: «Ορθή χρήση φυτοφαρμάκων για ένα καλύτερο τρόφιμο: ασφαλές, φθηνό και εμπορικό».

Η εσπερίδα, την επιστημονική επιμέλεια της οποίας έχει το Food Allergens Laboratory, θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό χώρο του εκθεσιακού κέντρου ΜΕC, στην Παιανία, με ώρα έναρξης στις 4 το απόγευμα και διάρκεια περίπου 3 ώρες (με διάλειμμα καφέ). Με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες της Έκθεσης.

Στο πλαίσιο της εσπερίδας στελέχη της αγοράς, θεσμικοί παράγοντες, εκπρόσωποι καταναλωτικών ενώσεων και εκπρόσωπος της Πολιτείας, επιστήμονες και δημοσιογράφοι τους οποίους επέλεξαν τα χημικά-μικροβιολογικά-μοριακά εργαστήρια αναλύσεων Food Allergens Laboratory, θα συζητηθούν για την ορθή χρήση φυτοφαρμάκων και η συνεισφορά τους σε ασφάλεια-οικονομία-εμπορικότητα.
Παράλληλα το πάνελ θα απασχολήσουν θέματα όπως οι δράσεις βελτίωσης στις πρακτικές εφαρμογής φυτοφαρμάκων με στόχο τρόφιμα (μεταποιημένα ή μη) ασφαλέστερα, οικονομικότερα και εμπορικά πιο αποδεκτά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα δοθεί σε προτάσεις/ιδέες για ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών προς την κατεύθυνση αυτή.

ΕΣΠΕΡΙΔΑ FOOD ALLERGENS LABORATORY 
19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, ΜΕC, ΠΑΙΑΝΙΑ

16.00 Έναρξη Εσπερίδας- Χαιρετισμοί διοργανωτών & Food Allergens Laboratory
16.30 Εισαγωγική ομιλία Δρ. Γεώργιος Μηλιάδης
17.00 Πάνελ συζήτησης με τους προσκεκλημένους
19.00 Πέρας των εισηγήσεων- Συμπεράσματα- Ερωτήσεις κοινού
[Θα υπάρξει σύντομο διάλλειμα για καφέ κατά τη διάρκεια της εσπερίδας]

-κος Δ. Βλάχος, Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
– κα Φ. Υδραίου, Διευθύντρια Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας,
– Δρ Ε. Αλευρίτου, Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ,
– κος Χ. Αποστολόπουλος, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων
– Δρ. Κ. Γιαννοπολίτης, Διευθυντής εκδόσεων ΑΓΡΟΤΥΠΟΣ
– κος Π. Μόσχος, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαικών Αγορών,
– κος Α. Τριανταφυλλόπουλος, Πρόεδρος Σωματείου Πωλητών Α’ Λαικής Αγοράς Αθηνών
– κος Σ. Κυρλής, Πρόεδρος Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών
– Δρ. Κ. Λιαπής, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο – Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς (εν αναμονή επιβεβαίωσης)
– κος Δ. Δημητριάδης, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αν. Μάνης και Μ’eλος Δ.Σ. Ενωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας
– Δρ. Γ. Μηλιάδης, Τεχνικός Διευθυντής Food Allergens Laboratory

Πρόεδρος της εσπερίδας είναι ο Ανδρέας Βαρλάμος, Δ/ντης της Food Allergens Laboratory, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Ενδιαφερομένων Μερών της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων / EFSA Stakeholders Consultative Platform.

Συντονιστής της εσπερίδας είναι ο Θανάσης Αντωνίου, Δημοσιογράφος και Αρχισυντάκτης του περιοδικού Logistics & Management, συγγραφέας του βιβλίου ‘Επιχειρήσεις & Περιβάλλον- Από τη σύγκρουση στη συνεργασία.

Κεντρικός-εισαγωγικός ομιλητής θα είναι Δρ. Γεώργιος Μηλιάδης, Τεχνικός Διευθυντής & Επικεφαλής Ερευνητής Food Allergens Laboratory, τ. Προϊστάμενος του Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς για υπολείμματα φυτοφαρμάκων του Μ.Φ.Ι.

«Νέες καλλιεργητικές τάσεις»

Το 1ο Farmer Hellas Conference, το οποίο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 1ης Έκθεσης Αγροτικής Ανάπτυξης Farmer Expo Hellas (18-20/10/ 2014, MEC, Παιανία) ανακοινώνει τη διεξαγωγή εσπερίδας, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου με θέμα «Νέες καλλιεργητικές τάσεις», εσπερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό χώρο του εκθεσιακού κέντρου ΜΕC, στην Παιανία.

Ώρα έναρξης: 4 το απόγευμα. Διάρκεια εσπερίδας: περίπου 3 ώρες (με διάλλειμα καφέ). Με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες της Έκθεσης.

Μια πολυμελής ομάδα επιστημόνων- μέλη όλοι τους του διδακτικού προσωπικού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου (καθηγητές, αναπληρωτές και λέκτορες) αλλά και υποψήφιοι διδάκτορες με πλούσιο ερευνητικό έργο, θα παρουσιάσουν στο κοινό της έκθεσης, εισηγήσεις για τις προοπτικές νέων και υφιστάμενων καλλιεργειών.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου η οποία έχει και την επιστημονική επιμέλεια της διοργάνωσης (14 μέλη), θα παρουσιάσει με τεκμηριωμένα στοιχεία τις προοπτικές δενδρωδών καλλιεργειών, τις ευκαιρίες που ανοίγονται σε καλλιεργητές για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, τις προοπτικές των εδώδιμων μανιταριών, τις εναλλακτικές καλλιέργειες κηπευτικών, τις υδροπονικές καλλιέργειες κ.ά.

Παράλληλα, στη συγκεκριμένη εσπερίδα, αγρότες και επαγγελματίες της αγροτικής παραγωγής θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες δυνατότητες στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014- 2020.

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, ΜΕC, ΠΑΙΑΝΙΑ

16.00 Έναρξη Εσπερίδας- Χαιρετισμοί Κοσμητόρων Γεωπονικού Πανεπιστημίου
16.30 Έναρξη επιστημονικών εισηγήσεων
19.30 Πέρας των εισηγήσεων- Συμπεράσματα- Ερωτήσεις κοινού
[Θα υπάρξει σύντομο διάλλειμα για καφέ κατά τη διάρκεια της εσπερίδας]

Ομιλητές και τίτλοι εισηγήσεων:

1. κ. Πέτρος Ρούσσος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.
Θέμα: «Οι προοπτικές νέων δενδρωδών καλλιεργειών».

2. κα Γαρυφαλλιά Οικονόμου-Αντώνακα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και η υποψήφια διδάκτορας κα Ελίζα Γαβριήλ, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.
Θέμα: «Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά».

3. Γεώργιος Ζερβάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής και ο υποψήφιος διδάκτορας κ. Γ. Κουτρώτσιος, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.
Θέμα: «Σύγχρονες τάσεις στην καλλιέργεια εδώδιμων μανιταριών».

4. κ. Κωνσταντίνος Ακουμιανάκης, Καθηγητής και κ. Καραπάνος Ιωάννης, Λέκτορας, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.
Θέμα: «Εναλλακτικές καλλιέργειες κηπευτικών»

5. κ. Δημήτριος Σάββας, Αναπληρωτής Καθηγητής και η υποψήφια διδάκτορας κα Χάρις-Κωνσταντίνα Κοντοπούλου, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.
Θέμα: «Υδροπονικές καλλιέργειες στην Ελλάδα, δυνατότητες και προοπτικές».

6. κ. Πολυδεύκης Χατζόπουλος, Καθηγητής, Τμήμα Βιοτεχνολογίας.
Θέμα: «Σύνθεση στην παραγωγή».

7. κ. Κατερίνα Φουρτάκα, υποψήφια διδάκτορας, Τμήμα Βιοτεχνολογίας.
Θέμα: «Μοριακός εγκλεισμός αγροχημικών για την ανάπτυξη νέων προϊόντων με βελτιωμένη βιοδραστικότητα και φιλικότερων προς το περιβάλλον».

8. κ. Θεοφύλακτος Μασούρας, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου.
Θέμα: «Παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις».

9. κ. Αλέξανδρος Κουτσούρης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Θέμα: “Υπηρεσίες συμβουλών και κατάρτισης προς τον αγροτικό πληθυσμό και νέες δυνατότητες στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014-2020”.

10. κ. Διονύσιος Καλύβας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής.
Θέμα: “Σχεδιασμός και παρακολούθηση γεωργικών χρήσεων γης με σύγχρονες τεχνολογίες (Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών και Τηλεπισκόπηση”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης