Τη μείωση των επιτοκίων στα δάνεια Ιρλανδίας και Ελλάδας εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ επεξεργάζεται και μια δεύτερη βοήθεια προς την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την αναδιάρθρωση χρέους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, η Κομισιόν επιθυμεί τη λήψη της απόφασης για μείωση του επιτοκίου του ιρλανδικού «πακέτου» μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να γίνει το χρέος της χώρας πιο βιώσιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Κομισιόν είναι σαφώς υπέρ μιας τέτοιας μείωσης και κατά της αναδιάρθρωσης» ανέφερε εκπρόσωπος του επιτρόπου Olli Rehn.

Σημειώνεται πως η μέχρι τώρα προσπάθεια της Ιρλανδίας έχει μπλοκαριστεί από τη Γερμανία και τη Γαλλία, οι οποίες επιθυμούν σε αντάλλαγμα είτε την αύξηση του επιχειρηματικού της φόρου είτε την αποδοχή του εναρμονισμένου επιχειρηματικού φορολογικού συντελεστή.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του κόμματος της Γερμανίδας καγκελάριου Angela Merkel, τόνισε πως η περαιτέρω μείωση του ελληνικού επιτοκίου (που έχει ήδη μειωθεί τον Μάρτιο) θα μεταφραζόταν σε επιπλέον μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών επεσήμανε πως, προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία συζήτηση για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ή για μείωση του επιτοκίου του ελληνικού «πακέτου» διάσωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης