Τη συμφωνία εξαγοράς της Beats Electronics και της συνδρομητικής της μουσικής υπηρεσίας, Beats Music, αντί τριών δισ. δολαρίων, επιβεβαίωσε η Apple.

Ειδικότερα, σε χθεσινή ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι συμφωνήθηκε η απόκτηση της «βραβευμένης συνδρομητικής υπηρεσίας streaming μουσικής Beats Music και της Beats Electronics, η οποία κατασκευάζει τα δημοφιλή ακουστικά, ηχεία και audio software Beats».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της συμφωνίας οι συνιδρυτές της Beats, Τζίμι Άιοβιν και Dr. Dre θα συνεργαστούν με την Apple. Ο κολοσσός του χώρου της τεχνολογίας αποκτά τις δύο εταιρείες αντί συνολικά τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων (2,6 δισ. τιμή αγοράς συν 400 εκατ. σε βάθος χρόνου).

«Η μουσική είναι τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής μας και κατέχει ειδική θέση στις καρδιές μας στην Apple» δήλωσε ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Για αυτό συνεχίσαμε να επενδύουμε στη μουσική και συνδέουμε αυτές τις ιδιαίτερες ομάδες, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε τα πιο καινοτόμα μουσικά προϊόντα και υπηρεσίες στον κόσμο».

Η Beats (2008) αποτελεί το «τέκνο» του διάσημου ράπερ και παραγωγού Dr. Dre και του προέδρου της Interscope Geffen A&M Records, Τζίμι Άιοβιν. Ήταν ιδιαίτερα γνωστή για τα ακουστικά της, καθώς και την προαναφερθείσα μουσική υπηρεσία.
Με πληροφορίες από το kerdos.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης