Δολάριο και γιεν σημείωσαν άνοδο κατά τη διάρκεια των ασιατικών αγορών έναντι των βασικών νομισμάτων, με τα ασιατικά χρηματιστήρια να κάνουν «βουτιά», ενισχύοντας τη ζήτηση για τα ασφαλή καταφύγια. Ο δείκτης μετοχών MSCI Asia Pacific κατέγραψε πτώση 2,5%, διαγράφοντας τα κέρδη που είχε αποκομίσει από τις αρχές του 2012. Τα ευάλωτα στο ρίσκο δολάρια Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας είναι αυτά που δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα με πτώση 0,8%, έναντι των βασικών ανταγωνιστικών τους νομισμάτων.

Οι έντονες ρευστοποιήσεις ήρθαν ως αποτέλεσμα τόσο των απογοητευτικών μακροοικονομικών στοιχείων στις Η.Π.Α. όσο και των ανησυχιών γύρω από την εμβάθυνση της κρίσης στην Ευρωζώνη, μετά και την υποβάθμιση 16 ισπανικών τραπεζών από τη Moody’s λόγω της αδύναμης οικονομίας και του υπέρογκου κρατικού χρέους αλλά και την υποβάθμιση της Ελλάδας από τη Fitch.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μέτωπο των ανακοινώσεων, ο δείκτης τιμών παραγωγού στη Γερμανία ενισχύθηκε κάτω από τις μέσες εκτιμήσεις στο 0,2% τον Απρίλιο σε μηνιαία βάση, έναντι προσδοκιών για 0,3%. Σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο 2,4%, έναντι εκτιμήσεων για 2,5%.

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης