Παρόλο που οι αγορές παρέμειναν τη Δευτέρα κλειστές στην Ιαπωνία και την Κίνα λόγω αργίας, το δολάριο Αυστραλίας, η στερλίνα και το γιεν ξεκίνησαν με σημαντικές απώλειες την εβδομάδα έναντι του δολαρίου.

Η στερλίνα σημείωσε δραματική πτώση 60 pips έναντι του δολαρίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ευρωπαϊκών αγορών λόγω δημοσιεύματος της βρετανικής Telegraph. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι στην 3μηνιαία έκθεση για τον πληθωρισμό (που ανακοινώνεται τη Τετάρτη) η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) θα αυξήσει την πρόβλεψή της πάνω από το 2% έως το 2015, χαμηλώνοντας τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Telegraph προβλέπει απαισιόδοξες δηλώσεις από τη BoE στην εν λόγω έκθεση παρά τον υψηλότερο πληθωρισμό. Η χαμηλότερη πρόβλεψη για την ανάπτυξη θα έρθει σε αντίθεση με πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της King, ο οποίος έχει κάνει λόγο για ήπια ανάκαμψη στη Βρετανία.

Η ισοτιμία της στερλίνας έναντι του δολαρίου έφτασε στη συνέχεια μια ανάσα από το 1,5700 με το χαμηλό 6 μηνών στο 1,5630 να προσφέρει πιθανότατα στήριξη, ενώ αντίσταση μπορεί να συναντήσει στο 1,5800.

Παρά την απουσία οικονομικών ανακοινώσεων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μπορεί να επηρεάσει τις αγορές. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η Κύπρος, οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και σχέδια για την απευθείας διάσωση τραπεζών από τον μηχανισμό διάσωσης ESM. Η όποια συμφωνία σε αυτό το πλαίσιο θα ήταν θετική για το ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης