Η Deutsche Bank και η Commerzbank ενδέχεται να εξαγοραστούν λόγω της χαμηλής αποτίμησης των μετοχών τους

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019, 05:53
Η Deutsche Bank και η Commerzbank ενδέχεται να εξαγοραστούν λόγω της χαμηλής αποτίμησης των μετοχών τους
Οι τιμές των μετοχών τόσο της Deutsche Bank όσο και της Commerzbank είναι χαμηλές, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να εξαγοραστούν από μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εκτίμησε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γεργκ Κούκις σε δηλώσεις του που δημοσιεύει η «Süddeutsche Zeitung».

«Στη φύση, τα μεγαλύτερα ζώα τρώνε τα μικρότερα» είπε ο Κούκις στην εφημερίδα. «Στον κόσμο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, αυτού του είδους οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους μετόχους και τους διευθύνοντες των επιχειρήσεων, το κράτος απλώς ορίζει το (ρυθμιστικό) πλαίσιο» πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι συζητά με τις διοικήσεις των δύο ιδρυμάτων όσον αφορά στο μέλλον τους, ενώ χαρακτήρισε τις πληροφορίες περί σχεδίων συγχώνευσης της Deutsche Bank και της Commerzbank «σεναριολογία».

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Βερολίνο, η κυβέρνηση θέλει να έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων τραπεζικών ιδρυμάτων της Γερμανίας πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019, 05:55