Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», η οποία δημοσιεύεται σήμερα, ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι τόνισε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναγνωρίσει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ιταλία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και να υπολογίσει πως υπάρχει ο κίνδυνος η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης να πέσει στα χέρια αντιευρωπαϊστών λαϊκιστών».

Ο Μόντι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα πριν από σχεδόν δύο μήνες, είπε ότι ζητεί από τους Ιταλούς μεγάλες θυσίες. «Το πρόβλημα είναι όμως ότι παρ’ όλες αυτές τις θυσίες δεν βλέπουμε παραχωρήσεις από την Ε.Ε., όπως για παράδειγμα χαμηλότερα επιτόκια. Δεν μπορώ να επιτύχω στην πολιτική μου, εάν η πολιτική της Ε.Ε. δεν αλλάξει. Εάν αυτό δεν συμβεί, η Ιταλία, η οποία ήταν πάντοτε μια χώρα που τασσόταν υπέρ της Ευρώπης, θα μπορούσε να πέσει στα χέρια λαϊκιστών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιταλία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κρίσης χρέους από το καλοκαίρι, όταν το κόστος δανεισμού της από τις αγορές πλησίασε τα επίπεδα που ανάγκασαν την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία να ζητήσουν δάνεια από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ..

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης