Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι προειδοποίησε σήμερα ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να παραμείνουν «σε επιφυλακή» και να προχωρήσουν με την υλοποίηση των προγραμματισμένων οικονομικών μεταρρυθμίσεων, παρά τις πρόσφατες ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης.

«Είμαστε μακριά από εκεί που θέλουμε να είμαστε, ιδιαίτερα στη μάχη μας για τις θέσεις εργασίας» δήλωσε ο Ρομπάι σε συνέδριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε ότι η διαρθρωτική ανάπτυξη σε ευρωπαϊκές χώρες άρχισε να επιβραδύνεται πριν ξεκινήσει η κρίση και ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που αφορούν στην ανάπτυξη, εφαρμόζοντας τις μεταρρυθμίσεις που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα.

«Η επένδυση σε υποδομές και στην τεχνολογία είναι βασική προτεραιότητα για τους ηγέτες της Ε.Ε.. Είμαστε πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις τεχνολογίας επικοινωνίας Διαδικτύου» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στις ενεργειακές τιμές, ανέφερε ότι πρέπει να υποχωρήσουν, για να καταστούν οι ευρωπαϊκές εταιρείες περισσότερο ανταγωνιστικές. Για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της γήρανσης του πληθυσμού στην Ευρώπη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι για να συμπεριληφθούν περισσότεροι άνθρωποι -ιδιαίτερα γυναίκες, μειονότητες και μετανάστες- στο εργατικό δυναμικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, ένας υγιής χρηματοπιστωτικός κλάδος θα αποτελέσει παράγοντα-κλειδί για την επίλυση του προβλήματος χρηματοδότησης των εταιρειών.

«Σε αυτό, η εφαρμογή της ενιαίας εποπτείας και του ενιαίου μηχανισμού εξυγίανσης για τις τράπεζες, θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της οικονομικής αρχιτεκτονικής μας» τόνισε.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης