Σε βελτίωση της πρόβλεψης για την εικόνα του ΑΕΠ της Ελλάδας εφέτος και το 2016 προχωρά η Bank of America – Merrill Lynch, μετά την ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 0,9% σε τριμηνιαία βάση στο β’ τρίμηνο.

Ο οίκος σημειώνει ότι δεν θα εκπλαγεί εάν η μέτρηση αναθεωρηθεί χαμηλότερα στο μέλλον. Μετά την ανακοίνωση πάντως, εκτιμά ότι η πρόβλεψη για ύφεση 2,3% εφέτος που προβλέπεται στο νέο πρόγραμμα ίσως είναι απαισιόδοξη. Η BofA περιμένει ύφεση 0,2% εφέτος και 1,8% το 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οίκος περιμένει βαριά ύφεση στο β’ εξάμηνο φέτος και ομαλοποίηση της εικόνας του ΑΕΠ με ήπια ανάπτυξη στο β’ εξάμηνο του 2016.

Βασική αιτία της φετινής ύφεσης θα είναι η κατάρρευση των επενδύσεων λόγω της επιβολής των capital controls. Η κατανάλωση επίσης αναμένεται αδύναμη λόγω του σοκ αβεβαιότητας, των χρηματικών περιορισμών, της επιδείνωσης της οικονομίας και των νέων μέτρων λιτότητας που θα επιβληθούν τους επόμενους μήνες.

Παραμένει υψηλό το πολιτικό ρίσκο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολιτική αβεβαιότητα έχει συμβάλλει στην ισχυρή ύφεση στην Ελλάδα, τονίζει ο οίκος. Επισημαίνει ότι οι εκλογές δεν άλλαξαν κάτι, καθώς παραμένει η ίδια κυβέρνηση με ισχνή πλειοψηφία. Ως εκ τούτου, τα πολιτικά ρίσκα αναμένεται να παραμείνουν υψηλά, υπογραμμίζει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης