Η ΕΚΤ δεν συζήτησε ποτέ επίσημα το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg, το μέλος του ΔΝΤ της ΕΚΤ, Andres Lipstok.

Όπως τόνισε, μπορεί να υπήρξαν κάποιες ανεπίσημες συζητήσεις από μέλη του Δ.Σ εκτός όμως του Συμβουλίου. «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί σε αυτά που λέμε, ειδικά από την στιγμή που επισήμως δεν συζητάμε την περίπτωση μιας τέτοιας εξόδου», πρόσθεσε. Κατά τον Lipstok οι υπουργοί οικονομικών είναι αυτοί που μιλούν πιο ανοιχτά για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον εξέφρασε την βεβαιότητα ότι, οι χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα βρουν τελικά λύση σε αυτά. Ενώ σημείωσε ότι, η Ελλάδα θα βρει τον τρόπο να παραμείνει στην ευρωζώνη. «Ελπίζω να παραμείνει μέλος της, αλλά δεν μπορεί κανείς να το εγγυηθεί αυτό», ανέφερε.

Εν συνεχεία διευκρίνισε ότι, είναι δύσκολο να προβλεφθεί πόσο θα διαρκέσει η κρίση, αλλά εξέφρασε την πεποίθησή του πως οι χώρες που είναι ενταγμένες σε προγράμματα, θα αντιληφθούν τα προβλήματά τους και θα εφαρμόσουν τα μέτρα. «Κάποιες χώρες είχαν μεγαλύτερη επιτυχία σε αυτό, από κάποιες άλλες», δήλωσε.

Αναφορικά με τις εκλογές στην Ελλάδα σημείωσε ότι, ελπίζει πως θα η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει θα παρουσιάσει κάποια πρόοδο και θα πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις που είχε λάβει η προηγούμενη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, επισήμανε ότι, πρέπει η επιλογή των Ελλήνων να γίνει σεβαστή, «αυτοί θα αποφασίσουν το ναι ή το όχι».

Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης