«Η Ελλάδα έχει στην πραγματικότητα σημειώσει ιδιαίτερα σημαντική πρόοδο» υποστήριξε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι δεν θεωρεί ότι «η δουλειά έχει τελειώσει» με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας να παραμένουν ένας παράγοντας που γεννά ανησυχίες.

Μιλώντας σήμερα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο κ. Draghi, δήλωσε, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η βελτίωση στην ευρωζώνη είναι δραματική, από τη στιγμή που ξεπεράστηκε η χειρότερη φάση της κρίσης χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η βελτίωση από εκείνο το σημείο είναι δραματικές» είπε, αναφερόμενος στο καλοκαίρι του 2012, όταν καθησύχασε τις αγορές λέγοντας ότι η ΕΚΤ θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να διατηρήσει ανέπαφη της ευρωζώνη.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ σημείωσε σήμερα από το Νταβός, ότι η ευρωζώνη «βλέπει την αρχή της ανάκαμψης η οποία παραμένει αδύναμη και εύθραυστη» και οδηγείται κατά κύριο λόγο από τις εξαγωγές.

Ο Mario Draghi, σημείωσε ότι – εν αντιθέσει με την Ελλάδα – σε κάποιες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας «δεν έχει γίνει καμία σημαντική μεταρρύθμιση» γεγονός που ενέχει το κίνδυνο για μελλοντικά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υποστήριξε, υπάρχει μικρός κίνδυνος για αποπληθωρισμό -ή πτωτικές τιμές-στις 18 χώρες του ευρώ, σημειώνοντας ότι η υποχώρηση στις τιμές προήλθε κυρίως από τα πιο εύθραυστα μέλη της ευρω-περιφέρειας.

Πηγή:www.capital.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης