Σε ομιλία του που μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένη σε ένα συνέδριο στην πορτογαλική πρωτεύουσα, ο Όλι Ρεν έκανε λόγο για ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού μηχανισμού χρηματοδότησης, της κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών, αλλά και την ανάγκη της θέσπισης ενός δεύτερου πιο σταθερού προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, διαφορετικού από εκείνου της 21ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο αρμόδιος για θέματα οικονομικής και νομισματικής πολιτικής Επίτροπος Ρεν τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να επιταχύνει τις διαδικασίες της ενίσχυσης του μηχανισμού στήριξης για τις οικονομικά αδύναμες χώρες, πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία του 2013, ώστε να αποτραπεί η μετάδοση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, τόνισε πως τώρα που όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια έχουν εγκρίνει την ενδυνάμωση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ο δρόμος είναι πλέον ανοικτός, ώστε η Ευρώπη να σηκώσει ένα «τείχος προστασίας απέναντι στην κρίση», ενισχύοντας την κεφαλαιακή ρευστότητα των τραπεζών.

Επιπλέον, ο κ. Ρεν σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαστεί να αναθεωρήσει τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα, αλλά και τον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι κάτοχοι των ομολόγων σε αυτή την προσπάθεια. «Χρειαζόμαστε να χτίσουμε ένα δεύτερο στέρεο πρόγραμμα, αποφεύγοντας το συνεχές δράμα», είπε χαρακτηριστικά.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης