«Οι Έλληνες δεν θα αντέξουν άλλα μέτρα»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011, 11:41
«Οι Έλληνες δεν θα αντέξουν άλλα μέτρα»
Ο πρόεδρος του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, εξαρτά την -από εδώ και πέρα- βοήθεια στη χώρα μας από τη στάση που θα κρατήσουμε και τονίζει την ανάγκη ενός ευρωπαϊκού αναπτυξιακού προγράμματος για την Ελλάδα.

«Δεν μπορούμε ούτε θα υπογράψουμε λευκή επιταγή. Η συγκατάθεσή μας σε νέες εγγυήσεις πιστώσεων για την Αθήνα εξαρτάται εν τέλει από την στάση της Ελλάδας», λέει ο κ. Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag (Μπιλντ αμ Ζόνταγκ, 25.9.11).

Ταυτόχρονα ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης επισημαίνει τον κίνδυνο «οι πολίτες να μην αντέξουν αιώνια το συνδυασμό δραστικών μέτρων λιτότητας και κατάρρευσης της οικονομίας». Πρέπει να δοθεί προοπτική στους ανθρώπους, τονίζει ο κ. Γκάμπριελ προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα». Ο κ. Γκάμπριελ διαπιστώνει ότι «προς το παρόν υποχρεώνουμε τους Έλληνες με τη λιτότητα να διαλύσουν την οικονομία τους. Όποιος μειώνει μισθούς και συντάξεις και κάνει απολύσεις καταστρέφει τη δική του ανάπτυξη. Στη διάρκεια της κρίσης στη Γερμανία κάναμε ακριβώς το αντίθετο και για αυτό βγήκαμε από την κρίση καλύτερα από όλους τους άλλους», σημειώνει ο κ. Γκάμπριελ.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011, 11:43