«Οι ελληνικές τράπεζες είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014, 19:23
«Οι ελληνικές τράπεζες είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη»
«Οι ελληνικές τράπεζες αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη», έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα πιο συμπαγές, αποδοτικό και ανταγωνιστικό, τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας για τα νέα δεδομένα στον τραπεζικό τομέα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στο Διεθνές Επενδυτικό Forum «Bank Speaker Series», που διοργάνωσε η Goldman Sachs.

Η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη -το Grecovery- είναι καθ’ οδόν» τόνισε ακόμη, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στις προκλήσεις που υφίστανται.

Στην ομιλία του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επιτυχημένες κινήσεις των ελληνικών τραπεζών για την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου και την άντληση ρευστότητας από την αγορά, μετά την ολοκλήρωση της εκτίμησης των κεφαλαιακών αναγκών από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως επεσήμανε, οι επιτυχίες αυτές σηματοδοτούν την αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα και την επιστροφή της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας.

«Οι ελληνικές τράπεζες αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη. Έχουμε επιτύχει έναν πολύ μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης. Μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των τραπεζών, το κόστος τους περιορίσθηκε σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και, ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα πιο συμπαγές, αποδοτικό και ανταγωνιστικό» επισήμανε.

Επίσης ο κ. Προβόπουλος μίλησε για τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει η ελληνική οικονομία ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της, την αντιμετώπιση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που υφίστανται, ενώ επισήμανε ότι «η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη -το Grecovery- είναι καθ’ οδόν».

Την παρουσίαση παρακολούθησαν κορυφαία στελέχη διεθνών επενδυτικών οίκων και θεσμικών χαρτοφυλακίων, όπως JP Morgan, Fidelity, Citadel, Aviva, Eton Park κ.α.

Αντίστοιχες ομιλίες έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία δύο χρόνια στο Forum κεντρικοί τραπεζίτες και πρόεδροι μεγάλων οργανισμών, όπως οι επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, της Σουηδίας και ο επικεφαλής του Eurex.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014, 19:23