Οι επενδυτές περιμένουν την απόφαση της Fed

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 13:40
Οι επενδυτές περιμένουν την απόφαση της Fed
Χαμηλός είναι ο όγκος των συναλλαγών σήμερα στις αγορές, αφού λόγω και της απεργίας της Πρωτομαγιάς οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές (με εξαίρεση το Λονδίνο) παραμένουν κλειστές. Παρ’ όλα αυτά, οι επενδυτές που έχουν απομείνει έχουν λόγο να περιμένουν για επενδυτικές ευκαιρίες, καθώς σήμερα ανακοινώνεται η απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Μάλιστα, άλλες δύο ανακοινώσεις στις ΗΠΑ, αυτή των θέσεων απασχόλησης και αυτή του δείκτη μεταποίησης ISM, μπορεί να επηρεάσουν τις κινήσεις των αγορών.

Στη Βρετανία σήμερα ανακοινώθηκε μικρή συρρίκνωση του μεταποιητικού δείκτη PMI τον Απρίλιο στις 49,8 μονάδες, καλύτερος των εκτιμήσεων της αγοράς. Η βελτίωση του δείκτη ενίσχυσε τη στερλίνα σε υψηλά δύο μηνών έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να σκαρφαλώνει στο 1,5585. Σύμφωνα με τον αναλυτή της FXCM, Benjamin Spier, η ισοτιμία της στερλίνας έναντι του δολαρίου έχει ενισχυθεί για έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις και μπορεί να συναντήσει αντίσταση στο 1,5593, στο 50% της διόρθωσης Fibonacci από την υποχώρηση από τα υψηλά του Ιανουαρίου στα χαμηλά του Μαρτίου. Πιθανή στήριξη στο 1,5500.
Το δολάριο διαπραγματεύεται σε χαμηλά δύο μηνών εν όψει της συνεδρίασης της Fed.

Σχετική δημοσκόπηση του Bloomberg δείχνει ότι η πλειονότητα των αναλυτών που συμμετείχαν υποστηρίζει μια πιθανή μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων από τη Fed το τέταρτο τρίμηνο στα 50 δισ. δολάρια από τα 85 δισ. δολάρια. Μάλιστα, οι πρώην οικονομολόγοι της Fed, Michael Feroli και Joseph LaVorgna, εκτιμούν ότι στη σημερινή συνεδρίαση η Fed θα ακολουθήσει μια στρατηγική τριών βημάτων για τη σταδιακή μείωση των αγορών ομολόγων.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 13:42