Με δεδομένη τη νέα καθίζηση των εσόδων του κράτους, από τη μείωση του ΦΠΑ και τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων, αλλά και τις αυξανόμενες πιέσεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, συνεδριάζει και πάλι η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής είχε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπαθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση της οικονομίας είναι πλέον τόσο ανησυχητική, που ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε μετά τη συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό ότι η κίνηση της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος δεν είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα, δεδομένου ότι αργά ή γρήγορα, όπως είπε, οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης αν όχι όλες, θα βρεθούν αντιμέτωπες με τη διαδικασία αυτή.

Πολύ πιο σοβαρές θεωρεί ο κ. Παπαθανασίου τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης στην πραγματική οικονομία, διευκρινίζοντας, όμως, ότι ασφαλώς και οφείλουμε να περιορίσουμε το υπερβολικό έλλειμμα και να μην αποκλίνουμε από το Σύμφωνο Σταθερότητας όχι μόνο γιατί το απαιτεί η Κοινότητα, αλλά γιατί είναι προς το δικό μας συμφέρον.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ τα χειρότερα…έπονται και στη μετά Αλογοσκούφη εποχή φαίνεται ότι οι όποιες εξελίξεις θα αποτυπώνονται με μεγαλύτερη σαφήνεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομική πολιτική ζήτησε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η επιστολή του πρωθυπουργού προς τον κ. Σιούφα έχει ως εξής:

«Η συνεχώς εντεινόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση, οι αντίστοιχες εξελίξεις και προοπτικές στο πλαίσιο της Ε.Ε. και η επίδρασή τους στην οικονομία μας, επιβάλλουν την ολοκληρωμένη ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας ως προς την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση στο γενικότερο οικονομικό τομέα, τόσο για την αντιμετώπιση των τρεχόντων προβλημάτων όσο και για την μελλοντική θωράκισή του και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Για τους λόγους αυτούς ζητώ τη διεξαγωγή συζήτηση Προ Ημερησίας Διατάξεως σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης