Η κρίση στις χώρες της Ευρωζώνης αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών του G7, με τον Jean-Claude Juncker να δηλώνει ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να λύσει τα προβλήματα της χωρίς τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Συζητήσαμε για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία και είπαμε στους συναδέλφους μας ότι πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα χωρίς την παρέμβαση του ΔΝΤ» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup στο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H δήλωσε Juncker έρχεται λίγες ημέρες μετά την τοποθέτηση του επικεφαλής του ΔΝΤ, Dominique Strauss- Kahn, ο οποίος παρακολουθεί τις εργασίες της συνόδου, ότι ο οργανισμός είναι έτοιμος να βοηθήσει την Ελλάδα αν του ζητηθεί.

Θέμα της συνόδου αποτέλεσε και η κατάσταση του τραπεζικού τομέα με τα μέλη του G7 να συμφωνούν ότι τα τραπεζικά ιδρύματα πρέπει να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση του κόστους της οικονομικής κρίσης, χωρίς, όμως, να προσδιορίσουν τα ακριβή εργαλεία με τα οποία μπορεί να γίνει αυτό.

Μετά τη λήξη των εργασιών δεν αναμένεται ανακοινωθέν, απόφαση που σύμφωνα με ορισμένους αξιωματούχους προκαλεί ανησυχία, αφού εκτιμούν ότι το άγχος που δημιουργεί στην Ευρώπη το χρέος της Ελλάδας επιβάλλει την έκδοση κειμένου συμπερασμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης