«Η Γαλλία ενδέχεται να καταγράψει ανάπτυξη μεγαλύτερη του 1%»

«Η Γαλλία ενδέχεται να καταγράψει ανάπτυξη μεγαλύτερη του 1%»
Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί, εκτίμησε σήμερα ότι η χώρα του θα μπορούσε να καταγράψει ανάπτυξη ανώτερη του 1% ήδη από φέτος, και όχι 0,9% όπως προβλέπεται επισήμως μέχρι στιγμής.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Le Monde» ανέφερε:

«Ναι μπορούμε να έχουμε (ανάπτυξη) μεγαλύτερη του 1% ήδη από το 2014. Αυτό επιθυμούμε. Υπάρχει μια θεμελιώδης ψυχολογική διάσταση στην οικονομία: αν όλοι οι παράγοντες είναι ικανοί να κινητοποιηθούν, θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη και θα επιταχυνθούν οι επενδύσεις».

Ο Γάλλος υπουργός εκτίμησε επίσης ότι «το εξωτερικό περιβάλλον έχει βελτιωθεί και η κατανάλωση των νοικοκυριών διατηρείται», ενώ παρατήρησε ότι «ο μόνος μοχλός ανάπτυξης που εξακολουθεί να χωλαίνει είναι οι επενδύσεις των επιχειρήσεων».

Μια ημέρα νωρίτερα, ο Πιερ Μοσκοβισί είχε ανακοινώσει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας αναμένεται να φτάσει τα 74,9 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2013, παρουσιάζοντας μείωση κατά 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Παρ' όλα αυτά το δημοσιονομικό έλλειμμα θα είναι κατά 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ υψηλότερο από τις εκτιμήσεις λόγω υστέρησης στα φορολογικά έσοδα ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με τις επίσημες προβλέψεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014, 19:26