Την άποψή του ότι η Γερμανία θα πρέπει να αλλάξει τακτική όσον αφορά στον τρόπο διαχείρισης της κρίσης χρέους που πλήττει την Ευρωζώνη, αν επιθυμεί πραγματικά να αποτρέψει τη διάλυσή της, εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος, George Soros.

Μιλώντας στην οικονομική εφημερίδα «Financial Times», τόνισε ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel έχει αντισταθεί σε όλες τις προτάσεις για την παροχή βοήθειας προς την Ισπανία και την Ιταλία, φανερώνοντας ουσιαστικά με αυτή τη στάση της την απροθυμία της να δοθεί μια πραγματική λύση στο πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή την εβδομάδα θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα φιάσκο, λόγω της θέσης της Γερμανίας να αφήσει τα υπόλοιπα κράτη-μέλη χωρίς ένα ισχυρό τείχος προστασίας ώστε να προστατευθούν από την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει σε μικρό βαθμό την ιδιοτέλεια της αλλά θα δημιουργήσει μια τελείως διαφορετική Ευρώπη», τόνισε.

Μάλιστα προέτρεψε την Angela Merkel να εγκαταλείψει τη «μη ρεαλιστική και παράλογη ιδέα ότι μια πολιτική ένωση θα πρέπει να προηγηθεί ενός πλήρους ανεπτυγμένου τραπεζικού τομέα και μιας δημοσιονομικής ένωσης».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης