Μια ημέρα μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν δυο από τις μεγαλύτερες εταιρείες νέας τεχνολογίας, η Microsoft και η Intel, μια άλλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο παρουσίασε ενθαρρυντικά- για τις εποχές που ζούμε – οικονομικά στοιχεία.

Τη στιγμή που η Microsoft και η Intel, υποχρεώνονται σε περικοπές προσωπικού και αναδιάταξη των οικονομικών τους δεδομένων, η Google Inc. εμφάνισε κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο του 2008, τα οποία είναι σε σαφώς καλύτερα επίπεδα, από ότι προέβλεπαν οι εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Google ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για την περίοδο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, διαμορφώθηκαν στα 382,4 εκατομμύρια δολάρια ή 1,21 δολάρια ανά μετοχή, από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,79 δολάρια ανά μετοχή, το αντίστοιχο  διάστημα του 2007.

Τα στοιχεία βεβαίως, παρουσιάζουν πτώση των κερδών, αλλά σύμφωνα με τους εκτιμητές, είναι σαφώς σε μικρότερη κλίμακα από το αναμενόμενο, καθώς τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια.  

“Η Google κατέγραψε καλές επιδόσεις κατά το τέταρτο τρίμηνο, παρά το ολοένα και πιο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Eric Schmidt.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης