Δέκα χιλιάδες θέσεις εργασίας αναμένεται να ανοίξουν άμεσα μετά το μνημόνιο συνεργασίας για το Ελληνικό που υπεγράφη εχθές, ενώ σε πλήρη εξέλιξη

Tτο έργο αναμένεται να απασχολήσει περίπου 70.000 άτομα πολλών επαγγελματικών ειδικοτήτων. Παράλληλα σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αύξηση του προϋπολογισμού του έργου κατά 1,5 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν στο μνημόνιο συνεργασίας για το Ελληνικό που θα περάσουν στη σύμβαση και οι οποίες «βελτιώνουν κατά πολύ την όλη εικόνα», όπως είπε, αναφέρθηκε ο κ. Πιτσιόρλας το πρωί της Τετάρτης.

Οι αλλαγές στη συμφωνία που υπεγράφη για το Ελληνικό αφορούν κυρίως τα θέματα του συνολικού προϋπολογισμού του έργου και το χρόνου υλοποίησής του, ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας.

Όπως είπε, ο προϋπολογισμός αυξήθηκε περίπου κατά 1,5 δις, «διότι συμφωνήθηκε να γίνει μια σειρά νέων έργων που δεν υπήρχαν πριν, κυρίως έργα υποδομής και κοινής ωφέλειας, που είναι πολύ σημαντικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο ίδιος διευκρίνισε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτού του προϋπολογισμού θα αφιερωθεί σε έργα υποδομής τα οποία αφορούν το σύνολο της περιοχής.

«Προσδιορίζεται ότι 1,7 δις θα είναι σε έργα υποδομής που περιγράφονται τα οποία θα γίνουν την πρώτη 5ετία. Συνολικά το έργο θα γίνει προσπάθεια να ολοκληρωθεί στα 12 χρόνια», σημείωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης