Δεύτερη σε μέγεθος οικονομία παγκοσμίως για το 2010 αναδείχθηκε η Κίνα, αποσπώντας τη θέση αυτή από την Ιαπωνία, με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της να ξεπερνά εκείνο του αρχιπελάγους για το σύνολο του έτους, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική κυβέρνηση.

Το ονομαστικό Α.Ε.Π. της Ιαπωνίας ανήλθε σε 5.474,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το Τόκιο, με την κυβέρνηση να διευκρινίζει ότι το Α.Ε.Π. της Κίνας είχε φθάσει αντίστοιχα τα 5.878,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H κινεζική οικονομία ξεπέρασε αυτήν της Ιαπωνίας το 2010 και έγινε η δεύτερη παγκοσμίως μετά την οικονομία των Η.Π.Α., καταλαμβάνοντας τη θέση που κατείχε η ιαπωνική οικονομία από το 1968.

Η Κίνα παρουσιάζει εδώ και χρόνια ένα ποσοστό ανάπτυξης που προσεγγίζει ή ξεπερνά το 10%, το Α.Ε.Π. της ανήλθε στο 10,3% το 2010.

Η οικονομία της Ιαπωνίας που επλήγη σοβαρά από την παγκόσμια οικονομική ύφεση σημείωσε ανάκαμψη το 2010, με το ρυθμό ανάπτυξης να φθάνει το 3,9%, αλλά αυτό δεν της επέτρεψε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση της έναντι της Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης