Η κυβέρνηση της Γαλλίας ενδέχεται να αλλάξει την πολιτική για τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018, 10:59
Η κυβέρνηση της Γαλλίας ενδέχεται να αλλάξει την πολιτική για τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας
Η γαλλική κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει τη στάση της σε ό,τι αφορά στον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό την ώρα που γιγαντώνονται οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την πολιτική του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Η κυβέρνηση έχει αλλάξει κάποιες παραμέτρους του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, γνωστού στη Γαλλία ως «ISF», περιορίζοντάς τον στις επικερδείς συμφωνίες ιδιοκτησίας και στα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή οδήγησε σε κριτική εις βάρος του Μακρόν, ο οποίος χαρακτηρίστηκε «Πρόεδρος των Πλουσίων», καθώς με αυτόν τον τρόπο θα χαλάρωνε η φορολόγηση για πολλούς από τους πλουσιότερους πολίτες της χώρας.

Όπως δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL ο Γκριβό, η κυβέρνηση πιθανόν να αναθεωρήσει τις συγκεκριμένες προτάσεις, εάν κρίνει ότι αυτές δεν είναι λειτουργικές.

«Αν ένα μέτρο που έχουμε λάβει, το οποίο επιβαρύνει τον δημόσιο προϋπολογισμό, αποδειχτεί αναποτελεσματικό, αν δεν λειτουργεί, δεν είμαστε ανόητοι, θα το αλλάξουμε» είπε.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα παγώσει για έξι μήνες την αύξηση των φόρων στα καύσιμα. Μαζί με αυτήν την αύξηση παγώνει άλλα τρία επίσης οικονομικά μέτρα που θα ετίθεντο σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018, 11:03