Η Μέι συναντάται με μέλη του υπουργικού της συμβουλίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 17:25
 Η Μέι συναντάται με μέλη του υπουργικού της συμβουλίου
Με αρκετά μέλη του υπουργικού της συμβουλίου συναντάται στην Ντάουνινγκ Στριτ η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ενώ δεν προγραμματίζονται περαιτέρω συνομιλίες σήμερα με μέλη του κοινοβουλίου, στο πλαίσιο των διακομματικών συνομιλιών που ξεκίνησαν αμέσως μετά την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής του Εργατικού Κόμματος, με στόχο να βρεθεί συναίνεση σε ένα σχέδιο εξόδου από την ΕΕ.

Οι συναντήσεις με τους υπουργούς γίνονται κατ΄ιδίαν και σε μικρές ομάδες και σύμφωνα με εκπρόσωπο της Τ. Μέι το θέμα των συζητήσεων θα είναι οι εξελίξεις της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, από τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις των διακομματικών συνομιλιών, αυξάνονται οι πιθανότητες τη Δευτέρα η Τ. Μέι να μην παρουσιάσει αλλαγές στην συμφωνία της ενώπιον του κοινοβουλίου.

Όπως έγινε γνωστό, η Τ. Μέι έχει μιλήσει στην Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ και στον Ολλανδό ομόλογό της, Μαρκ Ρούτε, ενώ σήμερα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έπειτα από δικό της αίτημα.

Δημοσιεύματα στον τύπο, υποστηρίζουν ότι στελέχη της κυβέρνησης έχουν ειδοποιηθεί να προετοιμάσουν έκτακτα σχέδια για τη διεξαγωγή γενικών εκλογών, αν και η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα απορρίψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 17:25