Η μείωση της παραγωγής πετρελαίου θα γίνει με βάση τα επίπεδα του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016, 15:00
Η μείωση της παραγωγής πετρελαίου θα γίνει με βάση τα επίπεδα του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου
Η Ρωσία σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου της από τα επίπεδα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ για τη σταθεροποίηση της παγκόσμιας αγοράς αργού, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.

Την Τετάρτη ο Νόβακ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά έως 300.000 βαρέλια την ημέρα το πρώτο εξάμηνο του 2017 στο πλαίσιο της συμφωνίας της με τον ΟΠΕΚ.

«Θα είναι μια ισότιμη προσέγγιση, μια ίση μείωση από όλες τις (ρωσικές) εταιρείες, αλλά θα εξετάσουμε επιπροσθέτως (τις λεπτομέρειες)…. Γενικά υπάρχει μια κατανόηση ότι αυτή (η μείωση) θα πρέπει να είναι ίση σε ό,τι αφορά στο ποσοστό της για όλους» δήλωσε ο Νόβακ. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας κατέγραψε τον Οκτώβριο νέο υψηλό ρεκόρ στη μετασοβιετική εποχή και αυξήθηκε κατά 0,1% από τον Σεπτέμβριο στα 11,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Νωρίτερα, η τιμή του πετρελαίου μπρεντ ανήλθε σε υψηλό έξι εβδομάδων στα 52,73 δολάρια το βαρέλι, με το αμερικανικό αργό να επεκτείνει τα χθεσινά του κέρδη και να φθάνει στα 50,00 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016, 15:42