Σε εξέλιξη βρίσκεται το καθιερωμένο οικονομικό συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας – Το Νέο Οικονομικό Μοντέλο», το οποίο ξεκίνησε χθες, για 24η συνεχόμενη χρονιά.

Λίγο μετά τις 13.30 ανέβηκε στο βήμα για σύντομη ομιλία ο καταξιωμένος οικονομολόγος Πάνος Ξενοκώστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου στις 9.45 π.μ.ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του ενώπιον επιχειρηματιών.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε προς τους επιχειρηματίες και τους ρώτησε: «Θέλετε κέρδη με υψηλή φορολογία ή καθόλου κέρδη;». Τόνισε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να υπάρχουν κέρδη στις ελληνικές επιχειρήσεις. Υποστήριξε μάλιστα ότι το κόμμα του επιθυμεί οι επιχειρηματίες να επενδύσουν, κυρίως στην καινοτομία στη χώρα μας σεβόμενοι την εργατική, φορολογική και περιβαλλοντική νομοθεσία.

Χθες, κεντρικοί ομιλητές ήταν -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε: «Ο διεθνής ιδιωτικός τομέας, οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες έχουν καταλάβει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει αλλάξει, ότι η Ελλάδα είναι μια ευκαιρία για επενδύσεις, για ανάπτυξη και αυτήν την αντιμετώπιση που έχουμε από τον διεθνή ιδιωτικό τομέα θέλουμε να την κατανοήσουν και οι θεσμικοί μας εταίροι. Δεν θέλουμε χάρες».

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι παντελώς επικίνδυνη η οποιαδήποτε συζήτηση για επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που κανιβαλίζουν τους μακροοικονομικούς στόχους και ως χώρα θέλουμε σοβαρή θεσμική συζήτηση με τους εταίρους για την ολοκλήρωση του προγράμματος πριν από τις ευρωεκλογές, δηλαδή για την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους και χωρίς επιβάρυνση κανενός φορολογούμενου πολίτη» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης