Η ΠΟΠΕΚ για την εξίσωση ΕΦΚ στο πετρέλαιο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012, 11:02
Η ΠΟΠΕΚ για την εξίσωση ΕΦΚ στο πετρέλαιο
Υπέρ της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης τάσσεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), αλλά με την προϋπόθεση να χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης και να μειωθεί ο φόρος στο ελάχιστο επίπεδο που προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία.

Η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει ότι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος να καταπολεμηθούν το λαθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή στην αγορά καυσίμων είναι η εξίσωση των φόρων, η οποία, όπως αναφέρει, δεν πρέπει κατ' ανάγκην να εφαρμοστεί με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του πετρελαίου κίνησης αλλά με τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, δηλ. στο ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

«Η επιδιωκόμενη εξίσωση στο επίπεδο του πετρελαίου κίνησης θα εκτινάξει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα ύψη (με σημερινά δεδομένα πάνω από 1,4 ευρώ το λίτρο), με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά από τον επόμενο χειμώνα να αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης» προσθέτει η Ομοσπονδία.

Η ΠΟΠΕΚ ζητεί, επίσης, το επίδομα θέρμανσης να καταβληθεί προκαταβολικά στις αρχές Οκτωβρίου και να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, διαφορετικά, όπως αναφέρει, οι πρατηριούχοι θα επανεξετάσουν τη συμμετοχή τους στη διανομή πετρελαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012, 11:26