Η σημασία των ψηφιακών τεχνολογιών στον τουρισμό και πώς αυτές δημιουργούν ευκαιρίες για καινοτομία, προετοιμάζοντας το μέλλον, είναι στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2018, η οποία εφέτος εορτάζεται στη Βουδαπέστη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί η υπάρχουσα και εν δυνάμει συνεισφορά του τουρισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εφέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού θα συμβάλει στο να μπουν στον χάρτη της βιώσιμης ανάπτυξης όλες οι δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία στον τουρισμό, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι ψηφιακές πλατφόρμες και τα «μεγάλα δεδομένα» (big data). Άλλωστε, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού βλέπει τα ψηφιακά πλεονεκτήματα και την καινοτομία ως μέρος της λύσης στην πρόκληση για εναρμόνιση της συνεχούς ανάπτυξης, με έναν πιο βιώσιμο και υπεύθυνο μοντέλο τουρισμού.

«Η αξιοποίηση της καινοτομίας και της ψηφιακής προόδου παρέχει στον τουρισμό ευκαιρίες για τη βελτίωση του περιεχομένου, την ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων και την επαρκή διαχείριση πόρων, μεταξύ άλλων στόχων μιας ευρύτερης ατζέντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Zurab Pololikashvili.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης