Με τις κεφαλαιαγορές στην Ευρώπη και την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού να είναι κλειστές λόγω της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής στο Καθολικό Πάσχα, επικρατεί ηρεμία στην αγορά συναλλάγματος, με τους επενδυτές να περιμένουν τη μοναδική σημαντική ανακοίνωση που έρχεται από το μέτωπο των θέσεων απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση των θέσεων κατά 205.000 τον Μάρτιο, κάτι που, αν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για το καλύτερο τρίμηνο από το πρώτο τρίμηνο του 2006. Μια ανακοίνωση κάτω των προσδοκιών θα μπορούσε να τροφοδοτήσει έντονη μεταβλητότητα, σημειώνει ο αναλυτής του DailyFX, Ilya Spivak.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεδομένου ότι οι περισσότερες κεφαλαιαγορές είναι κλειστές, θα πραγματοποιούνται συναλλαγές στα futures των δεικτών μέχρι κάποια ώρα. Με τους επενδυτές να έχουν περιορισμένες επιλογές αναπροσαρμογής των χαρτοφυλακίων τους σε συνθήκες χαμηλής ρευστότητας, μια πιθανή έκρηξη της μεταβλητότητας, σύμφωνα με το μεσημεριανό σχόλιο αγοράς της FXCM, θα βρει ανταπόκριση και στην αγορά συναλλάγματος.

Στις παρούσες συνθήκες αγοράς το ευρώ σταθεροποιείται στο μέσο περίπου της περιοχής του 1,3000 έναντι του δολαρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, το ενιαίο νόμισμα βάζει πλώρη για τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες σε διάστημα 7 μηνών έναντι του γιεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης