Με τον ανωτέρω τίτλο, η FXCM συνδέει την προσπάθεια επίλυσης της κρίσης χρέους με τη διακύμανση των τιμών του πετρελαίου, του χρυσού και του ασημιού.

Δείτε την τεχνική ανάλυση της FXCM:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πετρέλαιο (Κλείσιμο ΝΥ) $81,35 +1,38%

Η μεγάλη πτώση των τελευταίων ημερών είχε δημιουργήσει μια ακραία κατάσταση και σταδιακά, με την εμφάνιση του απαραίτητου καταλύτη, ο μαύρος χρυσός επέστρεψε πάνω από τα $80,00.

Τεχνικά υπήρξε ο σχηματισμός διπλού πυθμένα στο ωριαίο γράφημα αλλά και η θετική απόκλιση με τον RSI, γεγονός που έδειχνε ότι υπήρχαν πιθανότητες για μια άνοδο. Η ακραία κατάσταση αύξανε τις πιθανότητες για κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θετικός καταλύτης ήρθε και από τις δηλώσεις ότι η Ε.Ε. επεξεργάζεται ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τη μόχλευση του EFSF, δηλαδή τον δανεισμό του από τράπεζες και τη μετατροπή του σε όχημα ειδικού σκοπού (SPV). Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να δώσει ώθηση στο πετρέλαιο τις επόμενες ημέρες, με τον πρώτο στόχο να τίθεται στα $83,11 και τον δεύτερο στα $84,50.

Χρυσός (Κλείσιμο ΝΥ) $1626 -1,03%

Τεράστιες είναι οι διακυμάνσεις που παρουσιάζει το πολύτιμο μέταλλο, κάτι που δεν είναι καθόλου θετικό για την εξέλιξη των τιμών του. Χθες η διακύμανση του πολύτιμου μετάλλου ξεπέρασε το 8,0%.

Τεχνικά η εικόνα είναι εξαιρετικά αρνητική τόσο στο βραχυπρόθεσμο και στο μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, ενώ σταδιακά επιδεινώνεται και στο μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα. Η χθεσινή ανοδική αντίδραση από τη στήριξη του ΚΜΟ 200 ημερών ήταν αυτή που διέσωσε σε σημαντικό βαθμό την εικόνα της μακροπρόθεσμης τάσης. Θα χρησιμοποιήσουμε στρατηγική πωλήσεων στις αντιστάσεις, με στόχο μια νέα προσέγγιση των $1550. Αντιστάσεις εντοπίζονται στα $1655 και στα $1700.

Ασήμι (Κλείσιμο ΝΥ) $30,70 -0,05%

Το χθεσινό κλείσιμο δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση το σύνολο της συνεδρίασης που προηγήθηκε, καθώς κάποια στιγμή βρέθηκε να σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες από 15%, ενώ τις τελευταίες τέσσερις ημέρες καταγράφει εξωπραγματική πτώση που ξεπερνά το 30%.

Οι πιέσεις αυτές είναι ενδεικτικές της εξόδου των οργανωμένων κεφαλαίων και πλέον κάθε ανοδική αντίδραση θα τη χρησιμοποιούμε για πωλήσεις. Τεχνικά δοκιμάζει αντίσταση στα $31,65.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης