«Η τρόικα είναι αναγκαία»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013, 11:52
«Η τρόικα είναι αναγκαία»
Να αντικρούσει τις εκκλήσεις περί διάλυσης της τρόικας έσπευσε ο Όλι Ρεν, υπογραμμίζοντας ότι για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη χρειάζεται συνδυασμός της τεχνογνωσίας του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν.

«Η τρόικα συστήθηκε με πρωτοβουλία των κρατών μελών της Ευρωζώνης το 2010 ως βασικό συστατικό της απάντησής σας στην κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα», δήλωσε στο Reuters ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος επί οικονομικών και νομισματικών θεμάτων.

«Καμία από αυτές τις καταστάσεις δεν είναι εύκολη», τόνισε, αναφερόμενος στα προγράμματα διάσωσης που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο και εποπτεύονται από την τρόικα.

«Αλλά αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντικό το να μπορούμε να αξιοποιούμε τη συνδυαζόμενη και αλληλοσυμπληρούμενη τεχνογνωσία των τριών θεσμικών οργάνων», δήλωσε.

Στην αρχή της εβδομάδας, η ευρωπαία επίτροπος σε θέματα δικαιοσύνης Βιβιάν Ρέντινγκ είχε ζητήσει τη διάλυση της τρόικας, ισχυριζόμενη ότι έχει κάνει τον κύκλο της και ότι η Ευρώπη δεν χρειάζεται το ΔΝΤ για να λύσει τα προβλήματά της.

Πηγή: Reuters

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013, 11:55