Η Βουλγαρία συνεχίζει ακόμη τα έργα για τον South Stream

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014, 14:11
Η Βουλγαρία συνεχίζει ακόμη τα έργα για τον South Stream
«Η Βουλγαρία λέει ότι έχει "παγώσει" τα έργα για τον South Stream, αλλά σωλήνες συνεχίζουν να καταφθάνουν» επισημαίνει σημερινό δημοσίευμα στον ειδησεογραφικό ιστότοπο euractiv.com όπου αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως έχει λάβει γνώση ενός βίντεο που αποκαλύπτει ότι έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος στο λιμάνι της Βάρνας στη Βουλγαρία, όπου σωλήνες που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου συνεχίζουν να φθάνουν, παρά τις διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση της χώρας ότι το έργο έχει παγώσει.

Επισημαίνεται ακόμη ότι ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Dnevnik, με την οποία συνεργάζεται ο EurActiv στη Βουλγαρία, δείχνει ότι συνεχίζονται τα έργα στο λιμάνι της Βάρνας ενώ σωλήνες παραδίδονται για τον αγωγό South Stream.

Ερωτηθείσα από την EurActiv, μια εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε ότι η Επιτροπή είναι ενήμερη για τα δημοσιεύματα του τύπου και το εν λόγω βίντεο. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η Επιτροπή θεώρησε ότι η κατασκευή είχε ανασταλεί, και ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει το κατά πόσον η παράδοση σωλήνων συνιστά παραβίαση.

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 7 που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 4 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κατέστησε σαφές ότι η Επιτροπή είχε κινήσει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Βουλγαρίας για μη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες σχετικά με την πολιτική του ανταγωνισμού και των δημοσίων συμβάσεων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014, 14:14