Ιδιοκτησία Κατάρ πλέον η Οξυά

Ιδιοκτησία Κατάρ πλέον η Οξυά
Έναντι 5 εκατ. ευρώ η βασιλική οικογένεια του Κατάρ αγόρασε το ιδιωτικό νησί Οξυά (ή Ναυσικά), που ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, ανοικτά του λιμανιού του Αστακού, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τelegraph».

Το ακατοίκητο νησί της Οξυάς έχει έκταση 5.500 στρέμματα και άνηκε μέχρι τώρα σε οικογένεια Ελληνοαυστραλών. Βρίσκεται κοντά στην ομηρική Ιθάκη του Οδυσσέα και καλύπτεται από πευκοδάσος, ενώ διαθέτει τρεις μεγάλους κόλπους, που είναι ιδανικοί για να φιλοξενήσουν σκάφη αναψυχής.

Οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν εκ μέρους του Κατάρ για την αγορά του νησιού, μπόρεσαν να ρίξουν την τιμή από τα 7 εκατ. στα 5 εκατ. ευρώ, λόγω της αύξησης των φόρων ακινήτων που θεσπίστηκε πρόσφατα από την ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα, η Οξυά αναφέρεται σε sites που ασχολούνται με αγοραπωλησίες ιδιωτικών νησιών ως ένα από τα πιο επιθυμητά στην αγορά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αγορά της βασιλικής οικογένειας της πλουσιότερης χώρας του πλανήτη έρχεται έναν μήνα μετά την αγορά ενός χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων στην Costa Smeralda της Σαρδηνίας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 13:37