Από τις στάχτες της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου και της Επενδυτικής στήνεται βήμα – βήμα το νέο τραπεζικό σχήμα που θα λειτουργήσει ως «ευλύγιστο» και αποτελεσματικό εργαλείο για επενδύσεις στην Ελλάδα και εξεύρεση αναγκαίων κεφαλαίων από επιχειρηματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο John CalamosΤο νέο σχήμα περιλαμβάνει την οικογένεια Βαρδινογιάννη, το περιβάλλον της οποίας επιβεβαιώνει τις σχετικές διεργασίες, τον γνωστό Ελληνοαμερικανό τραπεζίτη Αριστοτέλη Χαλικιά και το Calamos Group.

Συντονιστής του εγχειρήματος είναι ο γνωστός Έλληνας τραπεζίτης Απόστολος Ταμβακάκης. Το σχέδιο έχει προχωρήσει και ήδη γνωστό διεθνές γραφείο ορκωτών λογιστών έχει αναλάβει την διοργάνωση του εγχειρήματος.

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα απέφυγαν να αναφερθούν σε συγκεκριμένα ονόματα πλην όμως δήλωσαν στο zougla.gr πως στο άμεσο μέλλον πρόκειται να δημιουργηθούν στην Ελλάδα πολλές μικρές επενδυτικές τράπεζες «εργαλεία».

Το zougla.gr ήλθε σε επαφή με την πλευρά Βαρδινογιάννη, η οποία και επιβεβαίωσε την είδηση. Επίσης επιβεβαιώθηκε και η σύνθεση της επενδυτικής ομάδας που ανέλαβε την διεκπεραίωση του εγχειρήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Επενδυτικό σχήμα

Σε τελική φάση βρίσκονται οι συζητήσεις για την πώληση από τον Κύπριο εκκαθαριστή των θυγατρικών εταιρειών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και Λαϊκή ΑΕΔΑΚ σε νέο επενδυτικό σχήμα, συντονιστής του οποίου είναι ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Αριστοτέλης ΧαλικιάςΚαλά πληροφορημένες πηγές από τη Λευκωσία αναφέρουν πως «σαφές προβάδισμα» για την απόκτηση των δύο θυγατρικών έχει το επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχει η πλευρά Βαρδινογιάννη, η Calamos Asset Management και ο Αριστοτέλης Χαλικιάς, ανώτερο στέλεχος της Republic Bank of Chicago, με μεγάλη πείρα στο Real Estate. Σύμφωνα με τις ίδιες κυπριακές πηγές, το «σχήμα Απόστολου Ταμβακάκη» έχει υποβάλει ενιαία (συνδυαστική) προσφορά για την εξαγορά τόσο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος, όσο και της Λαϊκής ΑΕΔΑΚ.

Το υπό εξέλιξη deal αποτελεί την πρώτη μεγάλη επένδυση στο χρηματοπιστωτικό τομέα της Ελλάδας από την έναρξη της κρίσης, από ένα επιχειρηματικό σχήμα που φιλοδοξεί να δραστηριοποιηθεί στην επενδυτική τραπεζική αγορά, στις χρηματιστηριακές συναλλαγές και στην αγορά ακινήτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης