Ικανοποίηση για την αύξηση του διμερούς εμπορίου Ελλάδας - Αιγύπτου

Ικανοποίηση για την αύξηση του διμερούς εμπορίου Ελλάδας - Αιγύπτου

Αύξηση κατά 37,5% παρουσίασε το 2018 το διμερές εμπόριο μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, στα 1,8 δισ. ευρώ, έναντι 1,3 δισ. ευρώ το 2017, σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου Αμρ Νάσερ, σε δηλώσεις του που φιλοξενεί η «Egypt Today» με αφορμή την προχθεσινή του συνάντηση στην Αθήνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη.

Ο Αιγύπτιος υπουργός επεσήμανε ότι οι εξαγωγές της Αιγύπτου προς την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 15,3% το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τα 640 εκατ. ευρώ, έναντι 555 εκατ. το 2017.

Μάλιστα, σε δήλωσή του από το Κάιρο, το Υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι «η Αίγυπτος και η Ελλάδα συμφώνησαν να συγκροτήσουν μια κοινή ομάδα εργασίας για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών κατά την επόμενη φάση, προσδιορίζοντας τους τομείς-στόχους μέσω του αιγυπτιακού Υπουργείου Εμπορίου και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ελλάδας».

«Η ομάδα εργασίας στοχεύει στην ανάπτυξη συγκεκριμένου σχεδίου δράσης για την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων που θα επηρεάσουν θετικά τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας», σύμφωνα με τη δήλωση.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το Αιγυπτιακό Γραφείο Εμπορικής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα είναι το σημείο επαφής με το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης της Ελλάδας και θα παρακολουθήσει την εφαρμογή του σχεδίου δράσης.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Νάσερ επεσήμανε ότι υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε πολλούς τομείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 10:06