Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης στην Ελλάδα χαρακτήρισαν ο Πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker και ο Επίτροπος, Joaquín Almunia, το τριετές πρόγραμμα σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας, τις βασικές πτυχές του οποίου παρουσίασε στη σύνοδο των υπουργών της Ζώνης του Ευρώ, ο υπουργός οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ειδικότερα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το βράδυ ο Juncker και ο Επίτροπος, Joaquín Almunia, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι τα μέτρα, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται είναι ικανοποιητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα στις απαιτήσεις των αγορών και στις εκκλήσεις των κοινοτικών παραγόντων.

Παράλληλα, ο φάνηκε επικριτικός «στη νέα μόδα που θέλει όποια κι αν είναι τα μέτρα που θα λάβει η Ελλάδα να είναι αναποτελεσματικά», εκφράζοντας την ελπίδα ότι σιγά σιγά η ελληνική οικονομία θα μπει στο «σωστό δρόμο» και πως σύντομα θα ανακτήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη των αγορών.

Ωστόσο, και οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες επεσήμαναν το σημαντικό πρόβλημα της Ελλάδας, όσον αφορά τη δυνατότητα να παρέχει αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Almunia ανακοίνωσε ότι εκτός από τη σύσταση που θα υιοθετήσει το προσεχές διάστημα η Επιτροπή για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος, με βάση το Άρθρο 126, παράγραφος 9, αλλά και τη γνωμοδότησή της για το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, θα υιοθετήσει συστάσεις για τη βελτίωση των ελληνικών στατιστικών στοιχείων.

Διαβάστε επίσης:

Ναι μεν, αλλά από τον Juncker για το Π.Σ.Α
., Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010, 20:37

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης