Συγκλονιστικά είναι τα συμπεράσματα έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών και της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, σχετικά με την παγκόσμια φτώχεια. Όπως προκύπτει, η παγκόσμια οικονομική κρίση θα μπορούσε να οδηγήσει 21 εκατομμύρια ανθρώπους στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού σε συνθήκες ακραίας ένδειας.

Η έκθεση, η οποία τιτλοφορείται «Επιτυγχάνοντας τους Στόχους Ανάπτυξης της Χιλιετίας σε Μία Εποχή Παγκόσμιας Αβεβαιότητας», αναφέρει ότι η διεθνής ύφεση έχει πλήξει τις προσπάθειες των κρατών της περιοχής να μειώσουν τη φτώχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με βάση τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις οικονομικής ανάπτυξης, για το 2009, η κρίση θα μπορούσε να πλήξει επιπλέον 17 εκατομμύρια ανθρώπους με εισοδήματα χαμηλότερα του 1.25 δολαρίου την ημέρα και άλλα τέσσερα εκατομμύρια μέσα στο 2010», αναφέρει η έκθεση.

Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης ότι μεταξύ εκείνων που επλήγησαν έντονα από την κρίση στην Ασία είναι οι γυναίκες, καθώς συνθέτουν την πλειονότητα των χαμηλόμισθων, εποχικών υπαλλήλων με περιορισμένα προσόντα, που σε περιόδους οικονομικής ύφεσης εύκολα χάνουν τη δουλειά τους.

Η έκθεση τονίζει τη σπουδαιότητα των πακέτων κινήτρων με μία ισχυρή κοινωνική οπτική και υπογραμμίζει ότι η μακροπρόθεσμη κοινωνική προστασία μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα προσαρμογής της Ασίας σε μελλοντικές κρίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης