Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη στην Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 11:58
Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη στην Αθήνα

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις της πρωτεύουσας που έχουν διακόψει υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μπoρούν να αιτηθούν στον Δήμο Αθηναίων την απαλλαγή τους από τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η σχετική διαδικασία γίνεται μέσω της πλατφόρμας https://eservices.cityofathens.gr/ και με τη χρήση των κωδικών Taxisnet. Η απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη θα ισχύει για όσο διάστημα διαρκεί η υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας τους, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19.

«Προχωράμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, σε κάθε διαδικασία που θα ανακουφίσει όλους εκείνους που πλήττονται οικονομικά από αυτή την υγειονομική κρίση» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αξιοποίηση εφαρμογών και υπηρεσιών «...που και μετά την κρίση θα αποτελέσουν την ψηφιακή προίκα του δήμου μας και θα αποτελούν βασικό εργαλείο εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά και όπλο κατά της γραφειοκρατίας».

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 13:17